RSS

kisah aidan hangin

26 Oct

erk.. esok keje. setelah 2 bulan lebih tak gosok baju *ideas for life* tuh, kekok pulak. hahhaha mengada.

the boys are sleeping. they slept so early. aidan cam biasa, dia hangin masuk angin siang tadi, akulah buaiannya. adam pegi umah babysitter, cam biasa utk melepaskan keceriaannya di sana, seharian tak tdo. balik rumah, aku suap mkn. tgh mkn dia ckp “mama antuk” (mama, mengantuk).. sedar2 dia baring sebelah aku (aku suap kat sofa sbb tgh pegang aidan), tup tap. dah tdo.

ajek texted around 11, tanya boleh tak pergi ofis dia utk amik dokumen utk diposlajukan. aku ckp boleh.

kul 2 aku dgn aidan pegi ofis. haha cam tak caya je i managed to drive with him peacefully. he’s totally different from adam in terms of naik kereta. adam takkan tdo dlm kereta, aidan pulak terus lelap. adam melalak2 kalau letak dlm infant seat tu dulu, aidan rilek je brader kecit ni.

siap pegi tesco beli susu+mknn utk ibu menyusu ni. tadi kat post office, aku terpaksa minta tlg kat ibu mengandung dan suami utk bayarkan bayaran pos laju. no aku dah dekat sgt tp aidan dah takleh handle bosan duduk diam2 (dia tak lapar, dia ngantuk sbb tak cukup tdo), he just need to dibawa berjalan/cuddle. couple tu plak no dia jauuuuuuuh sgt. aku dgn muka selamba mintak tlg, “kak, ni no saya dah dekat sangat ni. boleh tak akak tlg bayarkan sekali dgn bil akak tu”.

dia amik envelope+duit aku terus bg kat husband dia yg terus bgn sbb no giliran dah naik. tu pun 2 saat  je? pastu dia tuka no lain?? aku tunggu 45 menet tau!!!!!!!!!!!! benciiiiii. abg tu ckp dia kena marah sbb lambat. so bangang?? oh thank you la kat couple tu. diorg ckp diorg duduk area tasik, which is very the near to my MIL’s hse. aku tak tanya byk dah sbb aidan dah membuat soalan bertubi2 dlm iringan bunyi yg segan diperdengarkan dikhalayak ramai.

hmm aku nyesal tak gi post office kat jusco (hahahhaha alasan??).. sbnrnya ajek suh gi je kat telco&pos kat depan umah ni. tp sbb aku malas nak gi supermrket (means i had to stop, park, pick aidan again) aku gi la tesco. sungguh LEMBAB! aku rasa semua org kerani tu lecture. aku lecture karang!

sampai rumah aidan sgt cranky sbb dia sakit perut + sangat mengantuk. dlm kete dia dpt tdo, tp jauh mana sangat la tesco dgn rumah ni. aku rasa mcm nak pegi JB je. mata dia berair2 nak tdo, tp bila dah tdo dia nak terbuang angin pulak. part buang angin tu nnt dia bgn. menangis lagi. sian sgt. minyak telon la penawar hati.

hmm i didn’t use minyak telon on adam before, but i use it religiously for aidan. different manufacturer, different smell. but they work wonders on perut kembung compared to the cap limau thingy. the limau thingy ada champor (the chemical that gave the ‘angin sejuk’ effect), which is not good for baby. vicks pun ada champor, sbb tu kalau baca dia tak advise letak kat baby under 2 year old.

kalau check kat vicks official website, they offer a special rub for babies. unfortunately that rub is not available here, i even asked my friend to find it in spore, tp dia pun tak dpt. somehow,  21st century ada special rub for kids but i’m not sure whether it is a good substitute for vicks babyrub. it has strawberry smell which i like, but ajek doesn’t.😀

i must sleep now. tomorrow i have 2 boys to dukung dr atas ke bawah dan masuk kereta. daddy keje kat KL.. time2 ni plak eh. critical tau! tak tahulah aku esok boleh bgn awal tak? hahaha.. lagi2 ada traffic light baru yg aku tak tahu aliran trafik mcm mana. aku tanya member yg lalu situ pagi2, diorg kata susah. kalau aku tunjuk korang lokasi traffic light ni, mesti korang paham aku ckp ni. takpe. tgk esok kalau aku dpt lepas kurang dr tempoh 2 minit utk seberang jalan, aku ckp traffic light tu effective, tp kalau utk menjadikan jln lebih sesak.. aku panggil bulldozer sesah itu lampu.

tidur tidur. esok kilije. ada ke SIL aku dah wish selamat bekerja. aishh!

 
1 Comment

Posted by on October 26, 2009 in aidan, baby stuff, simply random

 

One response to “kisah aidan hangin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: