RSS

yennadey dey dey

28 Oct

waking up early, took extra nutritional drinks for more milk, balik awal to see my babies. hmmm 2 days of working was not sooo bad, i’m talking about bgn pagi dan menyediakan 2 org anak.

smlm dtg kerja je anak buah aku ckp, “ari ni mesti dia panggil mtg”
“apsal plak? korang mtg hari selasa ke?”, mana tau kn dlm 2 bulan ni ada weekly mtg hari selasa.
“sbb kau dah dtg keje hari ni la.. mesti dia nk ckp2”

mereka sgt betul. i hate meeting with that bos.. no, i hate him. i just cannot work with him.. at 9-ish he called all of us for a ‘short meeting’. yikes, merosakkan mood di hari pertama bekerja.

the mtg agenda was.. nothing. to me there’s nothing important sampai nak kena panggil mtg beramai2. setakat nk sound – jgn balik awal, kena dtg OT on weekends, jgn moody, jgn itu jgn ini, kena naikkan nama section, kena itu ini.. semuanya aku dah tau and itu mmg dia ckp TIAP KALI MTG. tp part OT tu mmg aku la kena. majority of the members adalah kaum ibu, so faham la ye kenapa kami tak suka dtg kerja waktu weekends. ohh, dia mmg tak paham, sama ada tak paham atau buat2 tak paham.

i managed to pump 3 times, kat surau once, and twice in our evaluation room during meal break.

this morning when my anak buah tanya, “ptg smlm lepas office hr kau pam kat mana?”
“kat sini je la. tutup lampu kunci bilik”
“maas kau cuti hari tu, dia dtg sini ckp kat kitorg lepas ni sesapa tak boleh pam kat bilik ni. dia tanya pendapat kitorg setuju ke tak. alasan dia nnt jpnese nak masuk bilik ni susah”

i was.. “hah?? korang jwb apa?”
“kitorg ckp, kalau time tu waktu rehat, kitorg pegi kantin. sama je berkunci. pastu dia kata tak boleh jugak”

apparently, IT WAS ONLY ME IN MY WHOLE DEPARTMENT WHO PUMPED!!!! dia ckp “sesapa je lah”.. mcm ada 15 org yg masuk bilik tu dan pam. yennadeyyyyyyyyyyy.. jpnese wont come into any office/room during meal break la. diorg pun mkn gaji jugak, diorg pun nak minum kopi/isap rokok/makan roti time tu. kalau diorg ada dlm office during meal break, diorg tak kisah lgsg kitorg tgk katalog avon/tupperware, ok?

he also dah hint2 to employ another engineer utk menggantikan aku. no wonder when i asked my anak buah, “kau rasa dia camne kalau aku anta resign letter?”
“suka kut”

i’m going to settle my claims tomorrow. next week, i’ll tender the resign letter on MONDAY. aku sbnrnya ada hati jugak la nak tunggu KPI result. but what the purpose kan, i’m going to resign jugak. there’s no way aku dpt good result.

aku akan resign before the new engineer masuk. LANTAK KAU LA NAK MANAGE MCM MANA, NAK TRAIN MCM MANA

 
1 Comment

Posted by on October 28, 2009 in simply random

 

One response to “yennadey dey dey

  1. suhana

    October 29, 2009 at 1:40 pm

    go tuty go!!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: