RSS

10 updates hehe

17 Nov

1. Tak tau nak update apa. Pasal Aidan?

Dia dah 6+ kg. Itu pun 2 minggu lepas. Montok sgt. Kalau dia tak pakai baju lepas mandi, rasa nak gigit.

Pasal Adam?

Dia mcm tak naik2 berat. Duk mcm tu je, kudut tinggi. HFMD masih belum recover habis. Aku pun tak tau, rasanya bukan HFMD sbb tak merebak pun, even kat Aidan yg selalu disayangi dan dikasihi tu. Tapi bintat bintut tu naik sampai ke hidung, sebijik. Kat dagu sebijik. Kat kulit kepala pun ada. Nasib baik Adam tak scratch2 selalu.

2. Majlis akikah akan diadakan 2 minggu dari skrg, maksudnya.. mlm raya haji. Terus terang ckp, aku sangat nervous sbb ini majlis kenduri kendara first time kat rumah sendiri. Nak handle, dgn baby di tangan. Lagi2 mlm adalah sleep time diorg. Rasanya aku akan meng-EBM kan Aidan mlm tu, mintak tlg org lain jagakan. Siapa nak jagakan? Semua adik2 jadi kakitangan aku. Rasakan korang! hahaha

3. ย Aku masih bekerja. Haha.. so poyo heh. Tunggu appraisal and bonus.๐Ÿ˜›

4. Takde hati sgt nak kerja, tp kena jugak kerja bersungguh2. kalau tak bersungguh nanti duit tak berkat. ni ustazah ajar, kan?

5. I am definitely promoting to all milking mom out there to try the Freestyle. Worth every sen spent! Now I had to coax husband to buy me new bottles/liners. To date, I have 30+ EBM stocks of 2.5oz each. Sebab boleh stock up EBM? I made 7 bottles while Aidan only need 5-6 bottles/day. I hope I could breastfeed him successfully, tak nak mix dgn FM at least setahun (short term goal 6 bulan – lebih realistic tanpa memberi tekanan kepada ai~).. Asalnya nak buat 4oz/stock tp babysitter ai tu pening byk sgt instruction nak bg. Nak suruh dia pour 2.5 je every drink, leceh la dia kan? Asal2 dulu bg camtu. Aidan teguk 6 botol of 4oz jugak. Aik? besar benar perut Aidan. hahaha

6. Almost 1kg weight gain since start kerja. Lactating mammals (hahahhaha) kan lapar kan? Apalagi manusia yg tamak haloba mcm aku nih. MAKANNNNNNNNNNNNNN je. 3 kali meal break. Semua aku gi mkn. Sampai kat rumah, masih lapar. Camne?

7. Untuk mengurangkan ketegangan dalam rumah selepas bekerja, aku akan tanya Ajek boleh tak jaga anak masa aku masak. Kalau dia kata dia sangaaaaat lapar, or sangat penat. Baik mkn luar je la. Betul, boleh masam muka sampai esok pagi sbb aku gi berprang kat dapur dgn Adam nak potong bawang, Aidan nak minum susu, aku nak masak lauk. Kalau masa panjang takpe, sampai kul 8 kalau belum mkn, semua dah hangin. Abis tu kalau balik kul 7, apa cerita?

8. Side income aku as penjual perfume (iya korang, aku jual original perfume with very cheap price) terganggu sejak 3 bulan ni. Nak beli perfume? meh la btau nak apa, then I’ll quote.๐Ÿ™‚ Hehe teringat pasal start buat keje ni dulu sbb nak beli bengkung moden. Tak nak kacau duit gaji so I started this side-income. Sikit2 je, tp dapat la beli bengkung moden, lagi2 dapat voucher dari Pa&Ma. Dgn duit tu jugak beli barang2 baby. eheh.. duit gaji tak cukup.๐Ÿ˜›

9. Mata dah terbuntang ni. Nak tdo konfem boleh tdo. Nak buat kerja lagi, tp takut sbb dah tgh pagi. hehe

10. Satu rumah tdo awal. Dgn bapak budak sekali. tuh masih pakai jeans siap dgn belt. tak kejut ke? dah kejut dah. paham2 je la dia dah transform jadi balak.

 
2 Comments

Posted by on November 17, 2009 in simply random

 

2 responses to “10 updates hehe

  1. nannoor

    November 17, 2009 at 8:50 am

    ohhh beb, entry ko ttgh FS ni sungguh tempting….aku contemplating antara FS or spectra3. FS ni maha sgt dowhhh…. spectra3 boleh diterima-akal lah price dia sket. huuhu

    tapi tapi tapi..
    cam nak FS jek. hehehe๐Ÿ˜‰

     
    • t.u-ty

      November 17, 2009 at 11:04 pm

      hmm sementara nak tunggu 2nd baby ni, menabung la. dulu husband aku pun tak bg sbb mahal. but pujuk2 dia kata baby no 2 baru boleh beli. skrg nampak la mmg aku pun suka (sikit) mengepam banding dulu.

      huishh berbaloi2 la. rasanya FS ni menang dari segi mobility kalau banding dgn yg lain. sbb performance dgn PISA, lebih kurang je. hmm mula2 jual PISA dulu cam sedih, tp dah hilang dah lepas pakai FS.

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: