RSS

yummy-ness

22 Nov

Hari ni saya kerja, terpaksa. Smlm bos tanya, “u OT esok?”. aku dgn terkulat2nya menjawab, “halfday” padahal mmg tak mau dtg. minggu lepas dah kerja sabtu, minggu ni tak payah la. aku perlukan hujung2 minggu ini utk re-activate hormon2 penyusuan. hahaha aku perlukan aidan. walaupun masih mampu utk memberikan lebih dari cukup utk aidan. tapi qty pengeluaran merosot sedikit sejak aku cuma luangkan 2 kali sesi pam. demi utk tidak dicekup oleh pihak berkuasa.

aku adalah satu2nya full time milking mom di kompeni itu yg meluangkan masa 2 kali di klinik. aku takde geng pam mcm nanad.

patutnya tadi masuk keje kul 8, tp sbb pengasuh anak2 pegi aerobik kat bukit layang2, terpaksa aku masuk kul 9.15. takpelah, kasik kakak tu beriadah. dia pun boleh stress jaga abg adam yg makin nakal menjadi2. hari2 ada je tebiat si adam. ada satu hari dia masukkan kaki dalam tupperware isi susu dia serta menabur2 susu di ruang tamu pengasuh. mana dia dapat idea.

after lunch, aku balik rumah utk simpan stok. angkat kain. pastu pegi tampoi nak amik stok perfume. sape la kontraktor buat jalan tu, highway pasir gudang ni tak buat jalan pun jem. kalau buat jalan? berenti rehat dalam kereta je la. perjalanan 20 minit jadi 120minit. siap dgn lori kontena rosak tgh jalan. dah la besar.

dah tu, aku tak leh jumpa jlm kluar dari kipmart lepas amik barang (aku parking kat kipmart, bukan beli perfume kat pasar).. aku tawakkal je lalu jln sunyi tu sbb hujunggggg sana aku nampak kereta. oohh masuk tmn sutera. boleh la pusing balik. hihi lega ai~.. alau kena culik?😛

aku takde mood nak mkn nasi. aku mmg boleh mkn apa2 for diner but not for ajek. nak masak benda lain kena btau dia dulu. so tadi lepas dpt pelepasan, pegi tesco utk beli brg dapur. first time buat carbonara.. dgn rosemary chicken.

woohoo.. tak kisah la nak ckp apa. dah la cepat. sedap pulak tu. takpayah la aku nak tumbuk bawang merah bawang putih halia kunyit ketumbar jintan serai lengkuas.. jimat tenaga pastu aku pun tak hangin.

aku siap masak sementara aidan tdo, adam mkn cornflakes. aku bangga dgn pencapaian hari ini tanpa pertumpahan air mata.

btw, bawang besar yg aku pakai tadi telah dikupas oleh adam 2 hari lepas. aku bangga dgn adam yg sangat rajin kupas bawang utk mama. thank you abg adam.

 
1 Comment

Posted by on November 22, 2009 in simply random

 

One response to “yummy-ness

  1. cik aten

    November 22, 2009 at 1:56 pm

    meh adam kupas bwg kt umh atok lak! haha

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: