RSS

my resignation letter

05 Jan

the boss asked me, ‘what letter is that?’ upon entering the small discussion room, when he saw me took out an envelope from my notebook. it is a white long envelope.

“pls see”, i said calmly. he was smiling. he knew what letter is that, but he keep on asking, “what letter is that?”

i just smiled. “my promotion letter?”, he asked with a twisted smile.

“no, it is my resignation letter”

**

it was yesterday, i made it happen, finally. when he asked the reason, i said, i am bored with this work.

today when the other superior boss called, and asked why. i said.. i dont like my boss. terang dan jelas.

my colleagues said, “tuty berani”

berani? belakang2 berani la.

 
8 Comments

Posted by on January 5, 2010 in simply random

 

8 responses to “my resignation letter

  1. NorAlHidayah

    January 5, 2010 at 11:58 pm

    bravo tuty!

     
    • t.u-ty

      January 6, 2010 at 9:02 am

      ahaha.. bravo ke?
      kak D, senang jaga 2 askar? ehh anak gadis panggil askar jugak ke? hahahha

      ok tak pantang sendiri2?

       
      • NorAlHidayah

        January 7, 2010 at 9:11 pm

        senang?? hehe tengah lesen P..
        kalut sikit sbb amni sekolah kena bangun pkl5.45am..
        nk sedia breakbox pulak..hmm
        pantang sendiri memang senang, sbb kita mmg xmakan saman klu org ckp xbleh itu dan ini..
        masalahnye yg xsenang tu jiran2.. kita yg beranak diaorg mcm kucing beranak..kecohhh
        hangginnn bukan sbb bentan, tapi sbb byk jd CNN xbergaji..
        aku mkn ikan pari dh jadi tahi, diaorg masih pot pet pot pet lagi.. hmmmm

         
  2. nannoor

    January 6, 2010 at 9:38 am

    tuty,
    syabas tuty sebab kau berani stand up for ur self.
    berani sebabnya tak ramai org yg sanggup buat decision utk resign, ramai yg hanya cakap2 di mulut saja tp tak de guts nak hantar surat envelope panjang tu kat boss. ;p

    juga syabas paling besar sbbnya kau berani bgtau kau tak suka boss kau kat boss yg lain.
    kalau aku, setakat berani hantar surat resign (stakat ni dah 3kali aku hantar heeeeee) tp belum berani lagi ckp tak suka kat boss. hehehhehe

    may u have a good life this year.🙂

     
  3. Nisa

    January 7, 2010 at 2:13 pm

    lpas ni bole la start balek aktiviti menjahit hehehe

     
  4. laila

    January 12, 2010 at 10:59 am

    hehe… baguslah ckp terus terang…
    kat sini(PCM) ramai je buat reason lain utk berenti. reason plg glamour, nk sambung study. hohoho..
    kalau saya pun wat mcm tuty jugak. ckp terus terang… plg best kalau dpt ckp terang2 kat bos kita yg kita kta suke itu…(kalau berani laaa kan..)

     
    • t.u-ty

      January 17, 2010 at 11:01 pm

      hihihi.. sambung study mmg alasan kukuh.. sbb diorg dah susah nak nego. kalau cakap ada offer lain, biasanya mesti diorg akan offer kita dgn gaji lebih tinggi… tp kadang2 ckp2 kosong je kan??

       
  5. ayu

    January 22, 2010 at 3:09 pm

    tuty, nak jd fulltime housewife dah ke? yay! if yes, welcome to the club.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: