RSS

yesterday was not a good day

30 Jan

ajek left to KL early in the morning. my company gave us cuti, because the public holiday (thaipusam) falls on Saturday (which is today). I took the opportunity to go jusco tebrau, to find my husband’s birthday present. I left aidan with the babysitter and i brought adam along.

before we headed to jusco, we stopped to hv lunch at mcDonald. adam loves the porridge so much. sometimes we even go there just to buy the porridge if he lost his appetite. sekali dia tak nak mkn, and he noon-stoply said, “nak main nak main”.. ok, you could play after you eat. one bite. dah. “nak main”. satulagi suap, “nak main”.. setengah bowl habis baru la aku lepaskan dia main.

episod nak masuk kereta, menangis2.. nak main nak main. “ok adam, kita main kat jusco”. wow.. dia diam. duduk.. sampai jusco dia tido. i didn’t bring the stroller, so i just sit there, open opera mobile and go to facebook while waiting for him. tak sampai hati nak kejut, mesti nanti cranky punya. tak lama lepas tu dia terbangun sbb terbatuk2. bukak mata je, “mama, jom?”

adam mmg happy la dapat lepas kat ruang yg besar tu. i could not browse any book peacefully. dia duk berlari2 celah2 shelf. last2 tak beli buku pun. ajak dia baca buku kat book corner, dia dah tak nak duk diam. nak laaaaaaaaaari je.

ok.. kitorg pun berjalan. i just let him run. he loves to run. i just need to keep up with the distance and keep my eyes on him. skali dia nampak toys’r’us pulakdah. and he knows what is toys’r’us!!

ok.. bagi dia main dlm tu. dia lari2 sana sini. pastu drama start balik. menangis sambil kejar mama (i purposely wave bye bye and walk away because dah tak boleh pujuk).. then tak sampai hati nampak dia lari kejar, amik la tgn dia pimpim, but he still insisted to go back to the play store. jalan je.

nampak je playland kat atas tu, dari intonasi merengek2, tetiba dgn gembiranya “eh??”.. terus laaaariiiiiiiiii.. eh chopp.. before lari dia ckp, “mama, nak wit?”.. (nak duit) sbb nak masukkan dlm mesin2 tu.

aduhai.. nak balik takyah citer la. sbnrnya yg menjadi drama lebih sensasi, dia dah letih+ngantuk. masuk kete je dah terussssssssss tdo sampai rumah. aku nih nak terkench. balik2, kunci pagar dulu.. zass masuk bilik air tinggalkan adam dlm kete dulu.

tetiba masa nak flush.. bunyi “kelempung”..

adoi makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk henfon dah terjun tirok masuk jamban.

terus check bag dulu, check dlm kete.. sah takde! try call guna phone rumah.. ada perempuan jawab.. sah sah.. mmg sah!!

call la ajek. he was in the middle of a meeting. “nanti daddy call balik, ada apa call?”

“err.. nnt la call eh. tp call rumah”
“phone mama mana?”
“errr.. phone ma masuk dlm toilet”

it was a present from him for my birthday. belum setahun pun. hmmmi was too scared to tell him, but i had to.. because he was in KL and he’d surely worried if he could not reach me. pastu sah2 aku kena marah jugakkan pasal tak btau dia awal.

i tried to capai dgn segala makneka. even tried to make a tool myself. a fish net and a batang penyapu. lubang tu, lebih 1m dalam. siap pegi hardware beli fish net. dah tu mmg the ‘tool’ design was not engineered, so pelan itu telah gagal!

ajek called, asked the progress.. alhamdulillah dia tak marah. to my surprise, he laughed about the incident. ajek ckp guna penyepit arang (selama ni simpan dlm drawer sudu2 aku).. so ok, cuba je la.

dgn ketinggian aku yg 1.5m++ ni, tgn tak cukup panjang. i called him back, i told him i couldn’t reach the base. “takpelah, nnt tunggu daus kalau dia balik awal”, he asked me to wait for my BIL.

i wanted to call ani (my SIL) but, i didnt remember her no. takpela. by this time adam dah menangis2 suruh amik adik kat rumah mama nina. aduhaii sabar la adam. mula2 mcm nak marah dia, then i hug him and said “adam sabar jap sabar.. phone mama jatuh dlm toilet.. jap jap”. dia menangis bersungguh2 mcm adik kena culik. sampai takleh nafas gitu ha. last2 aku surrender. “ok la, jom amik adik. gi masuk kete”.

ajek reached home last night. and this morning, kami buat kerja. bukak man hole kat blkg. selama ni aku tak tahu apa rupa dlm tu, and i imagined i had to look at a pool of human waste.

rupanya, it doesn’t bad at all. the worst thing i had to look is only a (whole big) family of LIPASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS! takpelah.. henpon punya pasal.

sony erricsson k770i telah dapat diselametkan. cuma ia sangat berbau~.. takkan nak cuci rendam pulak kan. dah kering. but nnt la.

the sim card, selamat. memory card and the phone? nanti nanti. tp rasanya dah short. mana tau kan masa dia jatuh tu dia terhentak, so sempat ter-off dulu? positif je la.

that is!

 
2 Comments

Posted by on January 30, 2010 in simply random

 

2 responses to “yesterday was not a good day

  1. husna

    January 31, 2010 at 5:20 am

    hehe..lawak la kak tuty! kalau phone tu survive, mmg worth the effort!!!

     
  2. NorAlHidayah

    February 2, 2010 at 8:32 pm

    hurrmmm.. memang malang for u n handphone juga..

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: