RSS

i hope this is temporary

04 Feb

i stopped being ridiculous to myself. ridiculous di sini adalah bermaksud cuba utk buat yg tak mampu buat.

huaaaaa aidan minum enfalac hari ni 2 botol. k.nina pun muka sedih masa aku hand the FM to her. but i keep on saying this, “aidan minum susu bukan FM terus sepanjang masa, cuma top up mana yg tak cukup. takkan nak biar dia starve sementara nak tunggu mama balik keje”

hmmm walaupun dah tender resign letter, tp tak kurang pun workload nya. baru minggu ni mungkin dapat handover kerja2, tp aku takleh nak rilek sgt, especially when we need to send our products to HQ. hoho penat wei. tambah lagi my 2 subordinates are pregnant, tak la sampai hati i nak kerah diorg pegi department lain utk itu dan ini. kalau dah tak boleh sgt baru aku mintak diorg yg pegi.

new engineer dah masuk, lagi best dia lebih senior. gudlak la kat bos aku tu kalau kena dgn new engineer ni. she’s young but she has experience in our work field. dulu dia keje with our sister company in singapore, tp bila economic downturn last year, ramai kena retrench. dia apply sini pulak. masa retrench sama pangkat dgn aku. skrg 2 steps higher. tak kisah la.

i dont feel like going to work anymore. nak duduk rumah breastfeed aidan. boleh tak mcm tu? aidan ni pulak mmg mlm tak bgn2. sbb tu siang dia melantak minum susu. dari sepenuh2 freezer, skrg ada 2 botol je. adoi. aku pun tak paham kenapa aku tak berapa produktif sejak beberapa minggu kebelakngan ni.

apa tak paham? aku tau kenapa sbnrnya. sbb byk mkn kat luar. byk MSG. my body react negatively towards MSG, the milk qty drop dramatically.

abis tu balik mlm, mana sempat masak? lapar, anak nangis, beli je lah!

*frust*

daddy ckp adik mcm digi-guy yg menari hindustan dlm iklan digi tu

 
3 Comments

Posted by on February 4, 2010 in simply random

 

3 responses to “i hope this is temporary

  1. aishahmak

    February 10, 2010 at 6:43 pm

    Tuty, I seriously recommend you Herbalife shake. Mudah disediakan, dan yang paling penting, berkhasiat, dan yang paaaling penting, tak jeopardise milk production. Just from my experience. Tapi, kau pun tau kan.

    Aidan is sooo cute, by the way. Bila datang Klang Valley, do phone us. Mesti seronok the girls jumpa Aidan.

     
  2. ezira

    March 19, 2010 at 3:52 pm

    salam….i came accross yr blog while searching something on housewife mum:) then..baca cerita u yg skang jd tem housewife@mommy at home:) besttnya…tp sure penat kn?
    ok…i trbaca bab susu u drop tu..mid if i share with u my experience?
    i berjaya bf my lil Kaseh until she is 18mos..and now she is 20mos….plan nk tunggu smpai cecah 2 thn…tp sebab perut dh memboyot 6 bulan…so i decided to stop early…kasi kaseh adjust well dgn formula…alhmdulillah tkde masalah.
    ok…so far..i tried minum Kolostrum Alpha Lipid…alhamdulillah it helps to increase my milk supply! bukan tu je…dpt bakar kalori dan berjaya turunkan berat badan dr 62kg ke 54kg dlm tempoh plus minus 3 bulan…alahmdulillah..plg penting dpt boost my milk suply…slaloonya dr 12oz sehari kt pejabt….after consuming AlphaLipid i dpt boost smpai 18-20oz🙂
    if u want to try it,pls email me ok..i’ll share with you.AL ni lengkap with all the vitamins…so tk payah ambil any kind of vitamins lg…
    catch ya later! https://altuty.wordpress.com
    ezira

     
    • tuty

      March 21, 2010 at 10:09 pm

      hi ezira,
      thanks for sharing ur experince with me. waah byk tu increase dari 12 to 20oz/day. so far my milk production dah ok, cuma tak ada back up stock dah. will think about it.

      thanks a lot!!

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: