RSS

On blogging

07 Mar

I started bloggin lama dah. masa tu tak tau pun apa itu ‘blog’. tak kenal blogspot atau wordpress. pakai template cincai2 dari yahoo (rasanya).. or somewhere lah. then signup kat satu online journal, itu pun tak ingat. tp masih ada sbb sblm lahirkan aidan, ada gugel balik dan jumpa. haha itu cuma aku dgn shatul je tau. kitorgtulis entry, kitorg baca berdua je.

pastu tukar ke blogspot sbb website tu simple sgt. hitam putih je. takde kaler, takde gambar. walaupun tak canggih mana, tp nak le mcm happening sikit. masuk blogspot. kat situ la aku rajin memblog. hari2 mesti ada je idea nak menulis. mcm takde keje je masa tu ek. student mmg ada byk masa. masa belajar, masa gi dating, masa buat blog, gi mkn, gi gosip.. cukupnya?

dah lepas kawin, baru la aktiviti ni susut. sbb streamyx takde kat area perumahan ni. oh sengsara ok. aizec masih lagi bernasib baik sbb boleh online kat opis. aku? nak online kat henfon pun, belum sampai zaman 3G yg murah (i mean, that time the service belum berapa menarik dan berseri)..

a few months before adam was born, then we have our own streamyx. alhamdulillah. but i used not to online sampai lewat mlm anymore (eventho ajek always left me at home alone, dia gi kl).. aku lupa pasal blog. since that aku blog mcm pasang surut air tak menentu. ini rasa nak memblog sbb.. i’m at home! hehehe

dari blog sukasuka, jadi blog budak perempuan yg tulis anything about being a girl, then pasal friendship, relationship, heartbreak, final year project, first job, bla bla.. now i’m a mom of two. maybe some day (kalau wordpress masih free), adam and aidan would read the whole bunch of entries.hahaha

hey hey.. i am a happy mom and a happy wife. selesa kat rumah. masak, kemas, cium anak, mandikan anak, mop lantai, cuci baju, cuci pinggan.. byk keje.. tp happy lah! less stress means less nag. less nag means less quarrels. it makes the home is in peace and harmony.

more time to spend with ajek, because i dont sleep early anymore. i dont pass out at 9. i woke up at 6, feeling fresh and full of energy. wow!! this feeling is great. eventho it’s temporary, but sayang, i appreciate you allow me to do this. thank you. you are a wonderful husband.

*big hug for my dear ajek*

 
Leave a comment

Posted by on March 7, 2010 in simply random

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: