RSS

the phone is back!

10 Mar

iya, betul. telefon aku yg termasuk dlm lubang itu, telah hidup semula. mula2 tukar bateri. hidup, tp tak ke mana2, takleh key in sim pin code. ajek bawak balik gi kedai. tukar keypad. dgn segera ia berbakti kepada saya. oh yes!

how did i react  to its recovery? of course i am happy. tp aku reluctant nak buat call.. tak nak la letak kat telinga kan. hahahha tp tp.. ada call masuk aku dgn selamba angkat😛.. mmg la aku dah sucikan phone tu. sekadar menghormati phone tu je, dia tetntu masih trauma dgn pengalaman tdo dlm lubang gelap dan lembab tu semalaman. hahhaha

i’m thinking of buying a new phone. tp sayang la, phone ni ajek belikan. hmm hmm camne ek. ada 2 particular phone models that i want so badly. ada satu tu, since 10 years ago? masa tu tak femes pun, but i keep on asking ayah what’s so good about this and this. since that aku duk memasang mata je. but the monthly fee is not something that i sanggup utk membayar. aku tak guna phone sgt. setakat sms sikit2, phone barang seminit dua.

another model pun, kalau aku ada, aku tak berapa utilize. kalau aku beli mungkin sbb aku ‘nak’.nak mintak ajek belikan lagi? sah botak laki aku.

esok genap seminggu jadi SAHM. sangat tak sangka that i am actually rajin masak. hahaha.. tadi buat donut.. yummy yummy sedap. adam dgn aidan tolong. seronok gila aku rasa.

masa menguli, adam tdo, so that left me with aidan to deal. tak susah. just put him in his bumbo, amik bowl and segala bahan.. duduk bawah. let him see me. he’s ok with that. abis uli, cover. dia pun ngek ngek.. angkat dia, duduk bawah kipas, minum2. settle.

adam bgn by the time nak uli 2nd time. again, put aidan in his bumbo, duduk lantai dgn suratkhabar, uli dgn adam. hahaha adam buat donut sendiri i tell you. and he curi2 mkn dough tu. dia ckp, “dap ne maaa” (sedapnye, mama).. alahai anak mama ni.

kadang2 kalau marah adam aku rasa guilty. aku takut dia rasa aidan yg amik time dia dgn mama. so bila aidan tdo, i’ll make use of it to play with adam. main baby2. hhahaha dia pun suka. “sape nama?”, “baby”. iee nyampah betul kalau dia jawab baby tu. hahahha

esok, gonna make pudding.

 
Leave a comment

Posted by on March 10, 2010 in simply random

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: