RSS

Big size Aidan

03 May

Aidan has started solid as soon as he reached 6 month. Ahah.. normal la kan if he is showing interest in food when the age is around 4month. Yet, I am a ikut-buku-punya-mama, so he started solid at 6 month. eh tak, a week before he was 6 month.

Sebab? dia saaaaaangat interested in food. apa2 adam makan dia mesti cekau. dengan segala upaya! masa tu dia takleh nak merangkak, so what he could do is, menjerit! ya Allah, seriously he is a goooooooooooood penjerit. good point adik, because i know where you are.

and know what worries me is, he loves to eat. he eats at anytime, any place. he’ll scream if we do not offer him our food. selalu dah sampai masa2 darurat yg menyebabkan aku terpaksa suap roti/pau, dlm bits yg sangat kecil. sbb food dia tak la sepanjang masa aku buat kan. so, if are eating out, i have to make sure i bring his food. sekurang2nya baby rusk or cereal. kalau tak, ayam goreng adam pun dia sambar.. yes he does that literally, sambar!

aku risau sbb he finds eating is so comforting. mcm kalau dia ngantuk pun dia cranky, so kadang2 aku takleh nak beza sama ada dia ngantuk ke, lapar? buut if aku offer mkn, confirm dia mkn punya walaupun dia dah mkn. aiyooh.. aku belum nampak dia overweight lagi. so far, he is an active kid. merangkak seluruh pelusuk rumah.

could i relate his weight with my history of GDM?

 
2 Comments

Posted by on May 3, 2010 in simply random

 

2 responses to “Big size Aidan

  1. ashka

    May 4, 2010 at 3:48 pm

    aidan boleh la geng ngan anak2 auntie yg big size ni🙂 akif 6mos dulu pun 9kg.. 7mos dah 10kg. bila dah 10kg tu baru laa slow down sket berat dia naik.. stay at 10kg sampai umur setahun..

    tapi aku tak worry sbb berat dia kira normal kalau tgk kepanjangan/ketinggian dia, based on graph yg dlm record book tuhh. akif skang 2 tahun, tinggi dah sama ngan yusuf yg nak masuk 4 tahun tu. amin, yg same age ngan akif.. tinggi paras telinga akif je. ni aniq pun mcm nak ikut jejak langkah abg dia gak.. berat dia 2mos dah 6kg. haha diorg nih ikut gene sape laaa nih😛

    pasal GDM tuh tatau plak. mcm tak je? sbb aku takdak GDM pun anak aku berattttt gak.. hehe.

     
  2. Tuty

    May 6, 2010 at 12:13 am

    Hooo kalau gitu aku tak la risau.. Takde sbb saiz adam dgn aidan lain. Aidan mmg obvious bulat. Takde sape pun risau2 pasal saiz aidan, aku je. Sbb dia sgt suka mkn haha

    adam x mkn aku risau.. Aidan byk mkn pun risau.. Apa2 je la aku ni

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: