RSS

Progress on the lil armies

25 May

Aku dah mula potty train adam waktu dia sedar, waktu tdo maaflah belum. Baru 2 hari. Tetiba je aku terus buat. Sbb nya adam pakai petpet size L, tp kat pasir gudang tak ada. Cis mcm mustahil kan. Serious takde. Dia sensitive to some brands so mmg limited la choice kitorg. Lagipun mmg it’s time orediiii.

So smlm aku start. Baru berjaya sekali pee dlm toilet. Td kat umah bbsitter pee tepi pintu. Haha ok x pe adam. Adam dah besaaaar camni (sambil stretch mendepakan tgn) kan? Adam dgn aidan je masih on diapers. So adam get the idea that budak besar x pakai diapers. Dia ada ‘pender’.. Haha..

Memula dia pakai pender tu, he kept on checking on our ‘pender’ too.
“mama ada pender?”
“ehhh pender sama cam adam”, when he saw daddy’s pender.
Hahahahaha

I think i’m a bit too late training him. Dia pandai sgt ckp bila ajak gi bilik air. Too many reasons dia bg. Haha.. And he could tahan not to pee more than 2 hours. So dia marah sgt i keep on asking him to go to toilet.
“mama ni!!! Tak nak cinggggg”

Aidan pulak, progressing to cruising at 9 month. Its normal to others, but to us he is an advance baby haha.. Sekejap je hilang. Dahnaik tangga dah. And dah mula nk lepas tgn kalau berdiri. Aihh adik nih, bdn bulat2 ni bergolek je la bila lepas tgn haha..

Seronok kalau tgk adam cerita dgn adik. Apa ntah yg diorg ckp tp adik mesti terasa special punya la senyum sampai senget2.. Tepuk2 tgn and he actually responds towards adam more than to me. Adam selalu panggil “adik come!”

Nowadays, when we at home, adam occupies my iPhone. He knew how to paint, plays flash cards, watching his fav youtube without any help. He learnt himself all the steps. I am a proud mom!

My babies loves to sing especially aidan. Waaa he would join adam sings twinkle-wrinkle-little-tar. Hahah

Td balik rasa tak best, main dgn diorg bestnyeee. Nikmat!

 
3 Comments

Posted by on May 25, 2010 in simply random

 

3 responses to “Progress on the lil armies

  1. arina

    May 26, 2010 at 12:12 am

    dah potty train? i tried twice masa pantang haritu. but i gave up sebab adlan macam tak tau nak bagitau that he wants to pee. i asked him nak shi shi ke tak, and he would answer nanak. but seconds later, dah meleleh atas karpet. sabar je laa.. banyak kali lak tu. give up je la dulu. hehe..

    bagus lah adam cepat pick up. dah ada anak dua ni, rasa malas nak gi shopping utk dua jenis diapers. satu pun cukup laa..

     
    • t.u-ty

      May 26, 2010 at 11:30 am

      Aku pun givap masa pantang hari tu. Aku rasa sbb kita letih.

      Mmg dia blum pandai ckp tp kena ajak/angkat gi bilik air selalu, ie every 10 mins. Dah nmpk dia bole thn, increase to 30 mins.

      Smlm adam melepas kat umah babysitter! Haha pagi ni dia berjaya pee kat toilet! Yes! Muka dia priceless gile.

      A lot of hugs and encouragement will do. Hihi sabar ye makkk

       
      • cik aten

        May 26, 2010 at 11:23 pm

        haha… aidan lbh senang ketawa ngn adam.. padahal adam xde le wat lawak mane pn.. ketawa mcm bnde tu lwk gile.. yg kitorg ni lak penat wat mcm2.. aidan wat muka toye je.. haha..

         

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: