RSS

run away story

13 Jun

Shoot!!

The only dentist I like is my uncle. Huh..

I have a very bad experience, correction – many bad experience in Pasir Gudang’s Dental Clinic. I ran away from one dentist last week haha. Kat kat PG ni macam acuh tak acuh sgt sgt sgt!!.. sampaikan aku operate to remove my so lovely wisdom tooth pun gi daerah lain. sbb tunggu diorg panggil mcm takde pape lgsg.

Aku lari  bukan sebab takut ok. haha aku kena bgtau aku tak takut dentist. Aku gi check gigi sejak kecik tak penah nanges.

Gigi geraham aku berlobang 2-3 thn lepas. Dah tampal. But somehow, tampalan tu tanggal. Tangguh gi dentist sbb tak sempat. Aku tak penah gi private clinic sbb . err tak tau mana nak gi. So yg tanggal tu, terbiar la 2-3 minggu. Sekali di suatu malam hening (tak hening la) tgh dinner.. mkn biasa2 je. Nothing hard pun. Tetiba geraham tu pecah. Demm.. rupanya dah mcm kelongsong dah gigi aku tu? nampak lubang kecik je sbnrnya tapi dalam dia dah kosong.. sedih ok. semua gigi ok, kenapa gigi tuteruk sgt? kalau aku tak reti jaga gosok gigi, mesti gigi lain pun hancur.

Dah tu last week pegi la PG punya klinik gigi lagi. Aku ckp nak tampal. Skali tak leh? sbb akar dah rosak. Option – cabut or pegi private utk buat root canal. Aku masa tu tak pikir panjang aku ckp, cabut je lah.

Lepas bius, aku pun tunggu luar.. Sambil2 terbayang aku takde gigi geraham kanan. huhuuu.. hideous nye?slowly aku bangun.. aku masa ni dah make-up mind dah. mahal la bayar 200 pun takpe. aku taknak hilang gigi.

perlahan2 aku bgn. sambil2 main angry bird kat iphone, konon2 nak gi toilet.

ketak ketuk ketak ketuk (bunyi kasut aku)

cit cit (bunyi kete- aku unlock)

“eh? aku dlm kete?” hahahha aku gelak erbahak2 sorang2 dgn pipi dah kebas. terus call SIL aku tanya mana dentist. aku nak buat root canal. Aku call Ira jugak, dentist mna dia suka gi.

Ada 2 dentists – satu punjab/singh. sorang lagi melayu. SIL aku kata yg singh tu femes. deret sama dgn yg melayu tu.

Aku terus la pegi dentist singh tu. mak aii.. spooky gile tempat dia. aku terus konon2 nak register, tanya root canal kat situ buat berapa. sbb dah masuk kan? nnt segan pulak nak patah balik. malu apehal lak. takde org! aku tanya receptionist tu. oh rupanya dia lah dentist, dia la segala. hahahhaha charge RM350. aku ckp aku takde duit byk, so nnt aku dtg lagi.

sumpah aku tak nak dtgg. spooky! kalau ye pun duit aku byk aku tak nak gi situ. dgn lampu malap2 tuh. hishh..

aku terus gi dentist melayu tu. tempat dia jauuuuuuuuuuuuuuuh selesa, bersih dan of course aku rela menyerahkan diri mulut kat situ. ehh ehh assistant tu ckp root canal utk geraham tak buat. hishh tak pe la. aku nak jumpa doktor dulu.

tunggu tak lama. ada 2 org je before aku (dari takde org kan?).. doktor hasniza ckp, geraham dia tak buat sbb komplicated. kalau nak pegi kat klinik lim kat jln masai dia siap bgtau mana semua. tp aku dah tak pay attention, sbb dah malas nak cari. too much hassle. it is a sign, ok? cabut je lah.

before cabut aku tanya, “root canal utk geraham kat dr lim tu berapa?”
“dlm 400 lebih”

ok. kukuh betul aku nak cabut gigi.

dah abis aku citer aku lari dari klinik gigi gomen (of kos aku gelak dgn pipi senget benget sbb kebas), dia test dlu whether bius aku masih ada or dah tinggal sikit. ohh dah sikit sgt dah. dia cucuk lagi. tp dah tak pedih la time ni. sbb dah kebas.

dia pun start cabut. tetiba aku dgr bunyi.. krakk krakk..

“ishh gigi awak pecah ni”
“sabar ye”

sabar. ha kau sejam lebih! sampai skrg mulur aku luka sbb over-stretch. gigi aku bersepai. sbb nipis sgt dah. aku tanya camne leh jadi camtu (lepas aku citer history tampal-tanggal-pecah)

“ada karies bawah tampalan tu. sbb tak bersihkan bebetul before tampal”

siut la dentist yg tampal gigi aku tu dulu! amanah la buat keje. benci aku!! pasal dia gigi aku lompang. pasal dia aku kena cabut gigi. hishhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

dah la sejam lebih nak cabut gigi. lenguh  gile. sakit gile kesan selepas hilang biusnye.

dah ni hari ni aku perasan ada putih2 yg tmpt cabut gigi tu. aku ingat ada infection.. skali aku pegang, keras.

ada gigi lagi? huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa esok kena bius-cabut-luka lagi!

padan la tak reda2 bengkak nye nih.

siap la dentist tu. nak ckp aku tak maafkan sampai kiamat tak baik la pulak. nnt.. biar dia dapat setimpal mcm aku dpt. biar gigi depan dia plak kena cabut dah tu tak leh pasang crowning or pakai gigi palsu sbb.. apa2 sebab pun tak pe.

 
4 Comments

Posted by on June 13, 2010 in simply random

 

4 responses to “run away story

  1. BELOVER SIL

    June 13, 2010 at 10:49 pm

    AMOI!!!wahahaha…tu la…cabut lagi dr clinic…bwk la i..boley gelak same2…wahahaha…u forgot to include..i paid rm75 instead of rm1?hahhaa…ade gigi lagik ke??g clinic yg depan pasar tu kan..qila slalu g situ….i tak tau nak anta gi clinic mane lg coz i dun do dentist ok..pls…gigi i cantik !hahhaha…actually..takut!hahha…wait…i call u now!LOL! HALOO!!

     
    • t.u-ty

      June 14, 2010 at 9:08 pm

      hohoh.. smlm u call i dah la la land. call kul 11. mmg lah!😛

       
  2. nadey

    June 14, 2010 at 5:44 pm

    hahahaha sabor jerlaaa tuty!! sama jerrr cam citer nadey bbrp tahun dulu yer! bu tmy case takdelaa smpi cabut lari! haha cume dr patut buat root canal jer…. skali jadik cabut gigi sbb root canal tak jadik… and takleh nak tahan dah sakit wooo… almost 2-3weekslaa menanggung derita! ms nak cabut, siap nurse kene pegang kepala… and gigi terpatah dua! doc tjk gigi tu takde lobang… that why tak jalan root canal nyer… dah cabut poon problem jgk pass tu… dah termasuk makanan, then kene infection plk… mak aiii.. sakit tak engat!!! and itulaaa satu2 gigi yg byk bg masalah kat aku since skolah! akhirnyer… selamat dikebumikan… ahahaha

    and the cost??? FOC coz pegi doctor panel hubby…. hahahaha

     
    • t.u-ty

      June 14, 2010 at 9:09 pm

      nadey,
      hahaha itu lah lawak gile. kenapa la tak jumpa je nurse ckp, “sorry saya tak jadi cabut gigi”, kan? pasni mmg malu la nak pegi lagi.

      haha maybe tak pegi dah kut. dah jumpa dentist yg selesa.

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: