RSS

Indahnya petang ini..

14 Jun

kerana gigi tidak sakit.

Appoinment dgn dentist ptg tadi sangat membahagiakan. Mana tak nye. Sakit dari smlm, kan. Tu entry sgt marah.

“Doktor, gigi saya ada lagi tertinggal ni. Sakit”

Doktor senyum je. Walaupun pakai mask, aku tau dia sengih. Dari mata kita tau org senyum, kan? Dari kerana maaataa~ yg mempunyai kuasa… oohhhhh aku tergoda aku tergoda seketika~~ eh nyanyi lak

“Tak”

“Iya. saya pegang putih tu. Keras2”

“Tulang tu”

hah.. i saw my bone, peeps!

“Hahahahahah.. ye ke doktor? Saya ingatkan gigi~”. Geli hati.

“Sini, saya check bekas hari tu. Masih sakit kan. Saya mmg expect awak sakit lagi. Sbb susah betul cabut hari tu”

(Note: doktor tu pregnant. Habis cabut gigi je, dia termengah2. Sian kan?)

She put something I dont know wats dat. But it tastes mcm tembakau(?).. No I never taste tembakau, but mcm I know the taste like.. haha.. It smells like minty. (Ajek tanya, “tadi kat dentist gosok gigi ke?” hahah). But, it looks like copper thread. Hohohhoho

“Jgn kluarkan eh ubat ni, nnt dia dissolve sendiri”
“Abis tu, kalau gosok gigi terkeluar?”, muka mcm risau abis.
“Kalau terkeluar tu takpe la”, lagi sekali mata dia ‘ketawa’.

Hehe..

Abis, bayar. call Ajek tak dpt2.

“Habis la aku. kalau battery dia mati ni. Mati la aku nak balik camne. Oh takpe Aqilah ada”. (Note: Aqilah = SIL yg tengah cuti sem)

Sambil2 amik masa keredaan, jalan2 kat kedai mesin jahit deret2 tu jugak. Wah impressive. Dia jual brand Brother, SInger dan  Toshiba. Hahaha aku ingat Toshiba buat mesin basuh+peti sejuk je.

“Tokeh, Toshiba ok ke?”
“ehh OK!!”

Borak2, tanya itu. Tanya dia boleh servis mesin jahit tak, dia kata boleh.

“nnt itu mesin you angkat sini”

Aku mcm nak tanya lebih pasal Singer, tp dia promote Brother. Dia kata Brother pakai gear besi, while Singer is using plastic part. So, every now and then kena repair. Unlike brother, he rarely repairs that.

Since that tembakau taste-copper thread look-minty smell thingy sits in my lobang, I’m at ease. She still prescribed me with painkiller, I insisted. Cannot tahan-lah. Especially malam2 and pagi2. Fuhh mmg bole terajang org.

I was skeptic to take the meds at first. But I found that Mefenamic Acid is safe for lactation mother. (Personally, I think the EBM qty is decreased. But, I put the blame on stress. Yes, to me pain makes me stress. Sakit gigi, yo! And of course, lack of eating. haha)

 
Leave a comment

Posted by on June 14, 2010 in simply random

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: