RSS

Puasa akan dtg

16 Jun

1 2 3 4 ahhh terus maju ke hadapan ada lagi 26 hari nk ganti. Astaghfirullah mcm mana la boleh lupa sampai saat akhir ni.

Thn lepas aidan lahir masa bulan ramadhan al-mubarak. 6 Ramadhan. Tp 4 Ramadhan dah x puasa, dah duduk wad.

Pada masa yg sama, Aidan dah nak masuk setahun? Ya Allah cepatnya! Debab la Aidan. Geram. Masa dia 2-3 bulan dulu, dia sangat friendly. Ramah. Skrg diam sikit. Tetiba dah tumbuh gigi ni rajin betul dia nak celoteh.

Aku rasa dia nk layan Abg Adam yg pun sama2 byk ckp. Adam baruu je byk bercakap lately ni. Ha kan pening bila Adam dah byk tanya. It is so entertaining and sometimes annoying hahahha.

Yeay!! Adam dah success with potty training! A big thank you to mama nina – the babysitter who had to clean the house everytime adam forgot to tell her he wanted to pee.

Tp kalau kluar and tdo malam. We still put diapers on him. :p

Hari tu, dah 2 minggu training pun adam lupa jugak. Dia basahkan carpet. Kat hall. Aku sorang, Ajek keje weekends. Sangatlah marah.

Aku angkat adam terus letak luar rumah (sbb lagi dekat nak ke paip luar dari ke bilik air dlm umah) but he got that as punishment as well. Awal2 dulu aku ckp ‘takpe’. Dah tu asyik eksiden je. Nak nak mama tgh sakit gigi kan.

Pung pang ping pung jena marah. Kena bebel. Ha ye adam kena ‘puk’ kat kaki. Geram betul. Kena cuci carpet.

Terussssss sukses! Skrg k.nina kata adam dah dtg ckp ‘dam nak cing, mama’..

And adam pun skrg sudah tidak lari lagi~ aku rasa sbb kena marah hidup2 hari tu.

Baju raya sudah tempah? Aku sudah!! My fav chinese tailor kat holiday plaza area. Haha dah lama tak ke sana. Cepat betul ada apartment dpn umah dia. Aku ingat dah kena demolish. Dlm kete dah susah ati mana nak anta baju.

Tapi baju lelaki2 ini belum hantar lagi!

Thn ni aku surrender tak menjahit.

 
Leave a comment

Posted by on June 16, 2010 in simply random

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: