RSS

Sleep robot sleep

30 Jun

Kellymom shared a blog entry on “Breastfeeding as a culture”. It is a good article, and I like it.

Aku teringat masa mula2 Aidan lahir. Dah tu masuk wad sbb jaundis. Kalau pegi visit baby dgn Adam, dia mesti kelam kabut bila dgr Aidan nangis.

“Ma, baby angis”

Dah tu dia terus angkat tshirt dia sbb dia nak bagi adik minum susu, lari terus kat adik.

“Adik nak susu mama, adik nak susu”

Sekarang, Adam tdo dgn robot. Dia akan naik katil bila adik nak tdo. Dulu aku geram, sbb nnt dia mengomel atas katil, lantas Aidan camne la nak tdo. Sah2 mamat ni mmg excited kalau abg ada. Kalau abg  tdo pun dia boleh kompang kepala abg suh bangun nak main. apa kes dia nak tdo?

Skrg robot Adam tdo, mcm adik jugak. Mama tdokan Aidan, Adam tdokan robot.

No guessing, you got it right. He offers ‘boobies’ to the robots.

 
2 Comments

Posted by on June 30, 2010 in simply random

 

2 responses to “Sleep robot sleep

  1. laila

    July 2, 2010 at 2:31 pm

    hahahhaha.. ok lagi tu tuty… offer kat robot…
    my damia offer kat mama or papa dia punye…. tak ke haru??? hahahahahahhaha……….

     
  2. Chech

    July 8, 2010 at 9:57 pm

    Too cute!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: