RSS

If I could

13 Jul

I would pick any day that I had spanked Adam. I do not want it to happen. He is so young, not a 3 year old yet.

I miss him when we’re away, even during working hours, I could not stop thinking about him, especially when he fell asleep last night, because he cried so hard. He wanted to follow daddy to work. Daddy was off to KL for 3 days.

Adam lately makin determine kalau nak mintak apa2. kalau dia nak something, contohnya nak susu. “mama, adam nak susu. mama nak susu. nak susu. mama. nak susu. mama adam nak susu. mama. mama. nak susu nak susu. mama adam nak susu..” non stop!

kalau t gh tak buat apa2, ok lah. kalau tgh tidurkan adik camne. “kejap adam, mama nak tdo kan adik dulu. ok?”

kadang2 ok. kadang2 tak ok.

kalau mama yg ckp ‘kejap’, dia tak paham.

tapi mama kena paham kalau dia ckp, “kejap, Adam nak main”.

atau perkataan pinjam.

Kalau aku amik barang yg dia tgh pakai (usually iphone i lah~) kejap, aku akan cakap, “mama pinjam phone kejap. nak ckp dgn daddy”

kalau mood dia baik, dia bg la pinjam with full observation. lepas berapa saat dia dtg balik, “mama nak phone. Adam pinjam”

pada dia, ‘share’ adalah satu arahan.

“adam, main dgn adik. jgn aduh. share”, pesan mama.

“Adik!! sini main! share!!”, arah Adam pada Aidan.

 
2 Comments

Posted by on July 13, 2010 in simply random

 

2 responses to “If I could

  1. shera

    July 21, 2010 at 12:42 pm

    gembiranya hidup ada 2 angles around u! nak jugaks

     
  2. laila

    July 24, 2010 at 7:16 am

    adamm.. adam…
    mungkin hanya utk menguji kesabaran mama kot… moga2 mamanya buleh bersabarrr ye… risau gak ni cik damia ni nanti cemana… huhu

    btw,
    thanks no tepon tukang urut tu ye…
    dh berjaya call… ni tgh nk cari rumah dia dulu…
    maid tu pulak jauh sgt hubby nk gi ambik. dia malas… hohoho..
    dr segi harga, bolehlaaaa kalau utk 1-2minggu…
    ape2 pun.. thanks a lot!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: