RSS

potty disaster and talking monster

05 Aug

for the past week, adam’s potty routine went haywire. he likes to tahan until the bery bery last minute.. until he cannot endure it anymore. thus there few episodes of cuci lantai, cuci carpet, cuci bilik tidur. phew..

pastu nak jadi cerita, lepas baik demam ni mmg la nakal betul. dgn cakap tak berhenti.aduii.. at one time, i said to him. “Adam dah la, mama penat la nak ckp dgn Adam”.. haha i now tak baik ckp mcm tu. daripada aku ignore dia ckp kan.. baik aku suh dia pause jap.

did i said, pause?

adam takde butang pause ye mcm astro PVR. dia ada ‘play’ je. ‘stop’ pun tarak. lepas aku ckp gitu, dia tanya balik,
“apa ma? apa? mama penat?”
“aah mama penat”
“kenapa mama penat, mama?”
“mama penat sbb cakap dgn adam”
“adam cakap, mama?”

.

.

.
it will never end~.. hahahha

now dia tgh satu phase, semua dia akan tanya walaupun dia tau. kalau aku not in a good mood, aku ckp je yg betul. let say, dia tunjuk meja, “mama, ni apa?”. aku jawab, “meja”.

kalau aku good mood, dia tunjuk meja, “mama, ni apa”. aku jawab, “ni hidung”.
“bukan la mama,  ni bukan hidung”
“habis hidung kat mana?”
“ni haa hidung” (tunjuk hidung dia/mama/aidan/bear)
dia sambung lagi sambil tunjuk meja, “ni meja laa.. apa la mama ni”

hehe.. i lebiu adam.

tp tu awal2, skrg dah lain pulak.
dia tunjuk meja, “mama, ni hidung?”
“tak laa, tu meja”
“hahaha apa la adam ni”
…. aku tak tau nak react camne. hahhaha

baru2 ni, phrase baru, “jap eh mama, adam nak [do something]”

kiutt ok..

skrg dia nak susu, dia mintak, “mama, adam nak entu piss”. (mama, adam nak susu please).. dgn muka senyum berseri2 sbb dpt ckp dlm full sentence.

now he could also play masak2 with me. hoyeahh.. really! he would build his house, on the bed usually with the pillows. his simple house. then he would ask me, “mama, nak minum?”. if i said yes, he would bring me a up of imaginary coffee/milk. sama la, nak mkn nasi ke, mi ke.. his intonation is exactly same as aku tanya ajek, “sayang nk minum?”, or tanya dia, “adam nak susu?”.. haha

i could rely on him to watch aidan for a while if i need to go to bathroom/shower/solat etc.

“adam, kalau adik nangis panggil mama, kalau adik mkn, panggil mama, ok?”

aidan could eat the TV if he could. he really loooove to eat. not because he is hungry, but he likes to eat. he would pick up anything on the floor, terus masuk mulut. lagi dia nampak aku kejar dia, lagi cepat dia masukkan dlm mulut. hahhaha

and talkking about potty disaster, tadi adam just wet the sofa. sbb dia tertidur lepas main beskal.

this terlepas/accidents usually happens if ajek is not around~.. yeyyy.. aku la tolak sofa keluar ke porch lalu mencucinye.

daddy, i need a massage. my pinggang sakit.

 
2 Comments

Posted by on August 5, 2010 in simply random

 

2 responses to “potty disaster and talking monster

  1. aa

    August 17, 2010 at 12:53 am

    tuty, aku baru balik umrah. sakit badan gak nih. dh ckp dgn nizam nak pegi urut2 badan. tapi bulan2 posa ni boleh ka?

     
  2. tuty

    August 21, 2010 at 12:01 am

    urut, takde masalah la masa posa.. bole je.🙂 bukannye urut dlm mulut pun. haha..

    or else try reflexology. aku suka. sakit tapi suka. haha badan ringan je pastu

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: