RSS

Aidan first single step

21 Aug

tujuh hari lagi nak menyambut birthday Aidan. Takde, aku takde plan pape. Setakat mungkin makan2 biasa dan juga kek sebiji. Aku tau Aidan mesti happy la dgn kek tu, sbb Aidan sangat suka mkn. Dia demam teruk, hilang selera mkn, but badan tak susut lgsg. Hmm aku risau jugak la. Entah la perangai sape dia ikut, aku agaknya.. sbb masa aku kecik aku debab. haha

2-3 hari lepas dia dah mula gian memanjat. katil, sofa, tangga semua dia sapu rata. pantang hilang dari pandangan, sedar2 kat tangga.. kalau sebelum ni, kalau hilang je, cepat2 cari dlm bilik lain, or bawah meja, or dia cari toys. skrg, apa2 je la dia bole panjat dia panjat. muka puas gile. Bila kena ‘tangkap’, muka cheeky je~ hahha.. oh Aidan mmg lebih nakal dari Adam. lebih bergerak, while Adam lebih kepada observation. That explains why Adam lambat jalan. Dia observe dulu.

Ha today, Aidan take his single step. with his left leg. single je. pastu dah gugup, terus ketawa and merangkak.. but he did for a few times before he could do 2 steps.. 2 steps but with the same leg. maka dia terkangkang sket.. hahahha i think he knows what he’s doing, he looked so proud with his little effort.. of course baby, mama is too happy for that, mama terlompat2 macam monyet tadi sblm waktu buka, masa daddy solat asar. hahahahha

hmm.. my boys is growing up. but i dont know have i done enough for them? have I teach them like a mother should? do I feed them properly?

ya Allah, panjangkanlah hayat kami supaya kami dapat menjaga mereka sehingga mereka dapat berdikari.berikanlah kami petunjuk supaya kami dapat membimbing mereka berjaya didunia dan diakhirat..

amin

 
3 Comments

Posted by on August 21, 2010 in simply random

 

3 responses to “Aidan first single step

  1. en_me

    August 31, 2010 at 6:30 am

    aidan nk adek baru tewww.. ehehe

    salam merdeka akak ittewww

     
  2. peaceza

    August 31, 2010 at 3:06 pm

    BISKUT SUJI BRUNEI

    200gm minyak sapi (gheeblend)
    100gm Shortening
    180gm gula kaster
    100gm cornflakes – kisar halus
    1 biji kuning telur
    80gm tepung jagung
    80gm tepung suji
    tepung gandum secukupnya – tak de sukatan – sampai jadi doh je
    Bahan sadur: susu tepung + Nestum Kisar + (gula aising)
    Cara: – satukan minyak sapi, shortening dan gula. gaul hingga lembut
    – masuk kuning telur. pukul lagi. masuk bahan2 lain.
    – akhir sekali masuk tepung jagung sedikit demi sedikit. uli hingga menjadi doh.
    – terap dan bakar.
    – dah sejuk salut dengan susu tepung + nestum kisar + (**gula aising) agak2 kalau dah manis tak yah letak gula

    ni resepi biskut suji brunei, aku x try lagi tapi kat forum cari ramai yg dah try n derang kata sedap…

     
  3. Tuty

    August 31, 2010 at 10:59 pm

    Nak adik. Boleh. Tp bkn skrg.šŸ™‚

    Fiza: thanks. Nnt aku try. Kena buat sikit dulu. Kalau sedap baru buat byk

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: