RSS

Musim demam

01 Nov

Skrg ni kawan rumah aku, adalah antara kawasan yg denggi yg tak berkurang. Tiap minggu mesti ada fogging sekali dua. Semalam pun fogging jugak.

Semalam Adam start demam. Tapi dia happy mcm biasa. Cuma tak nak makan, tak nak minum susu.. Minum air bila haus je, tu pun sikit. Malam tadi dia tunjuk dlm mulut, dia ckp “mama, Adam sakit gigi”

“gigi yg mana? sini tunjuk”

tp dia tunjuk kat tekak. Jadi aku buat kesimpulan dia sakit tekak, sbb tu dia tak nak mkn dan minum susu.

Mcm biasa la, Adam mmg drama habis kalau nak mkn ubat. So smlm mintak adik aku yg dtg ke rumah, belikan ubat homeopathy. Aku masukkan je dlm susu. Adam, asal nama ubat jgn harap dia nak mkn walaupun manis. Tapi nasib baik supplement vitamin C, scotts emulsion tu semua dia nak mkn. Maybe dia rasa ‘cool’ mkn ubat tu, lepas tu dgn bangga ckp, “Adam dah mkn ubat”.. so no other ubat for him.

Sudah November! Register sekolah tadika belum lagi. Bila dia nak open for registration ni? Tunggu cuti sekolah kut?

Adam nak pergi sekolah thn dpn?

Adammm.. cepatnya Adam besar! Adam mmg kena pergi sekolah sbb mama takde bakat nak homeschool-kan Adam.

 

Ok Adam, mlm ni kita buat workbook lagi k.. Kalau Adam tak demam la. asyik tgk katun je. mama yg tak berkembang!

 
1 Comment

Posted by on November 1, 2010 in simply random

 

One response to “Musim demam

  1. Chech

    November 1, 2010 at 8:16 pm

    Khalish pun tiba-tiba demam. Viral fever, kata doktor. Pakej sekali dengan viral conjunctivitis. Sakit matanya dua hari je; itupun tak teruk. Tapi, flu tak baik-baik lagi walaupun berkurangan. Bak kata kau, musim.

    Get well soon, Adam. Khalish suka makan ubat… dah tak suka minum air. Kena campur lemon/aloe juice, baru dia minum. Itupun bersuruh.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: