RSS

Anniversary Surprise

25 Dec

Aku x la berseni orgnya. Tp dulu masa sekolah sgt suka scrapbooking. Yelah, kerja rimas2 ni mmg keje org perempuan. Bole spend hours pilih kertas lawa2.. Gunting, tampal, decorate, pen lawa, marker lawa. Apa2 la..

Anniversary lps, masing2 xde idea nk bg apa. Yang, if you read this.. Ini hadiah ideal utk saya: mesin jahit! Hahahaha..

So, x nak la kn anniversary terbiar hambar je. Sah2 no anniversary dinner since he was not around. Well, we never had a perfect anniversary. 1st year, kitorg lupa. Bole?

Weekend ni nk ke kl, ada wedding. Next week dia sure balik mlm sbb kerja. Postpone la nk celebrate anniversary. *tak suka* tapi dah redha. Husband i mmg tak gula sgt. I cukup mkn pakai alhamdulillah. X kena lempang belasah. Tp disayangi dan dikasihi (walaupun kurang gula). Amalan hidup sihat🙂

So urk hint kat dia yg aku perlukan gula berlebihan pada anniversary dan birthday akan dtg. Aku buat satu sarpraissss!!

Not toi scrapbooking. More to gunting-tampal-klau dah x kuasa tampal sticker je.

Alhamdulillah syukuuuur ada internet dan printer. Aku google2 comic strip best2, karikatur lawa, apa2 la yg rasa cam sweet dan terkenan di hati. Ada gak la aku lukis tp takat org lidi yg kiut. Picasso pucat lesi klu tgk apa aku lukis.

Aku compile email2 percintaan (hahahahaha).. mostly 1999’s emails. When he was dilligently mengurat, aku plak kejung kaku x sweet lgsg. now i know why he was so chocolatey sweet, it is because i was playing hard-to-get. Budget lawa sgt la kn. Haha tp mmg kiut. Saiz s. Berat 44-46kg. Pinggang 24-25.. Ouch!! Skrg jgn kau tanya!!

Huyeayy i berjaya!! Hati kerasnya tersentuh. Kalau dia x lomantik, kita la kan kena create the scene.🙂 klu harap dan tunggu mcm dlm movie, richard gere x dilahirkan setiap masa beb! Lain la klu aku pun sgt cantik mcm julia robert. Klu merajuk pun masih sexy. Hahaha

Cantik dimata aku yg sgt kesuntukan masa. Sangat happy jumpa kertas hitam yg sudah diboundkan. X pyh nk pergi lobangkn, cari riben, etc etc. Stickers semua cari kat stationaries. Gigih!! X tdo sampai 4 pg sbb nk siapkn ini.

Well, i’m happy. He was so surprised. Happy disitu. He spent more than an hour to read them. Aku rasa sgt dihargai. Tengkiu sayang!! Ailebiuu :p

Ahah.. The email compilation, diakhiri dgn kata2 ucapan rasmi anniversary dr isteri yg byk ckp. Dah tu ada pop quiz. He answered all correctly ( i never thot he knew tht i would choose cake over ice cream).

Ada gak soalan x de pilihan, cthnya: janji nk jaga sampai tua, kerepot dan dah x sexy? Pilihan jwpn adalah “iyaaaaaa”

Tp dia x jwb 1 soalan, bila aku tanya sanggup x dia surrender credit and ATM card to me for 1 day. Sbb pilihan jawapan adalah “YES/YES”. Hahahaha

 
7 Comments

Posted by on December 25, 2010 in simply random

 

7 responses to “Anniversary Surprise

  1. nforname

    December 29, 2010 at 8:44 am

    cantik!

     
    • t.u-ty

      December 29, 2010 at 11:38 pm

      tengkiu! print2 je. sbb tu lawa😀

       
  2. nannoor

    December 29, 2010 at 8:32 pm

    OMG tuty. kita ni mengapakah sering sama sahaja.
    Anniversary thn ni pon aku buat homemade card/bookmark utk MGH. tp tak selawa kau punye card la.
    we rocks!! yeyy!

     
    • t.u-ty

      December 29, 2010 at 11:42 pm

      nannor,
      is it? ni kes tak de idea nak bg apa kah? haha ini sampingan je. sampingan2 pun berpuluh gak habis duit beli kertas etc etc. dlm kepala mcm senang, nak memilih email yg beribu tu, asyik pause je sbb sengih sorang2.

      ala nannor, kau tu kalau tak berpantang mesti gile hasilnya. haha at least kau bole edit gambar. aku? print je kata-kata semangat. hahaha

       
      • nannoor

        December 30, 2010 at 5:32 pm

        yer. beli kertas, pens, glitters, gam pun aku beli berabis dekat rm30. hahaha. mmg takde idea apa nak bg apa. sbb tgk anniversary card yg ready made mcm x de feel sgt. heheheheee..

         
  3. BELOVED SIL

    January 6, 2011 at 4:32 pm

    wow~~dipikirkan balik..i yg (well dlm catagory..kategory..kategori? demm cmne nak eja ni) ha3..creative ni pon tak serajin ur idea!!vellly the cleativeeeee n bergula bangeettt! or maybe hj din fam..mmg takde makne sweeettt…sweeet ni..!!.(ajek agak dlm ati ada tmn..tgk adam tu…sama bertaman2 tu~~).bgtau mami smlm u bg ajek ni..mami terharu~(nanges..nges..ngess)~mami tmbh lagik..if ajek buat pasal.mmg aku lempang! hahahah~~anyways..happy universary ye kakak ku tersayang!!lebiuuu!! i pon takde kakak…andalah satu2nyer kakak kuuuuuuuuuuu~!!!*plg best part credit card!!terbaik!!ha3.muahhhhhhhhhhhh!!happy anniversary jugak abgg!!lebiuuuu!!

     
    • t.u-ty

      January 7, 2011 at 9:51 am

      awwww.. sbb tu tak leh tunjuk! you gonna say, “ni tak lawa, ni senget, ni cari kaler lawa skit”.. hahahaha but you can ask ajek if you wanna read it. maybe ada few page kena seal la because it’s more hubby-wife talk. HAHAHAHAH

      well, if he could menitiskan air mata kasih, yg girls pasti hujan!

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: