RSS

Adam at school

06 Jan

He was a very good boy for a start! Nak bangun susah sikitlah as expected since Aidan is the only morning person in the house. Yang lain2 tu, kena kerja keras sikitlah nak bangun.

Had his milk on the bed (he’s still on bottle. i dont have any idea how to wean him off because he could negotiate with me – but mama cannot!).. willingly went to the toilet. Happily put on his new uniform, socks etc. Checked his water bottle and lunchbox! haha kiut!

Aku kagum dgn Adam. Aku ingat mcm mana aku sekolah dulu. Dalam berani ada takut tapi tak kisah ayah or mama tak ada. Aku pun tadika awal jugak, tp tak lama. Entah kenapa stop. Maybe masa tu pindah JB.Pastu sambung tadika balik masa 5 thn.

Kat sekolah, cikgu sambut, tunjuk dia mana nak duduk. Surprisingly Adam followed every instructions. Duduk, diri, beratur, jalan etc. Mmg tabiklah kat cikgu2 tadika ni, aku kat rumah mcm gorilla nak suruh Adam duduk diam2. hhahaha

We watched him eat his bekal. Mmg laparlah, kat rumah tak nak makan. Lepas tu pandai simpan sendiri. Independent. Aku sayu.. bukan tak happy, sayu sbb Adam dah tak perlukan mama atau daddy utk tu semua. Dah besar.

Masa dia nyanyi, aku balik kejap. Hantar Ajek dia nak gi kerja. Aku dtg balik, Adam langsung tak perasan aku takde. hhaha aku siap tanya, “Mama balik boleh?”. Dia angguk, “boleh!”

Wow!!

Walaubagaimanapun, aku tunggu juga sampai habis. Dia balik naik van, so budak2 naik van ni dilepaskan dulu. Dia keluar utk queue terus kejar mama. But then, ingatkan dia balik, “adam naik van, kan?”

“aah”, so dia masuk balik queue. aku tunggu dia naik van, and lepas van gerak baru aku gerak jugak. Tunggu kat rumah babysitter.

Muka bangga sungguh turun dari van!

Adam!! mama legaaaaaaaaa sgt Adam ok.

Ptg tu, mak dgn anak terbalik tdo. hahaha.. will upload pics later. I dont know where daddy Adam keeps the file.

 
Leave a comment

Posted by on January 6, 2011 in simply random

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: