RSS

After a long holiday..

08 Feb

What did you do during the long holiday? Kitorang memerap kat rumah, daddy tak nak ke mana-mana. Bagus jugak la, sbb kampung banjir. Tu je la pun option aku bagi kat Aizec. Sian Adam, cuti sekolah tak pegi mana2. Nasib baik dia belum pandai mintak nak pergi jalan. Kalau tak, aku kena explain kat dia, kalau jalan2 masa festive season ni boleh mendatangkan kemurungan di dalam kereta. Adik2 yg balik Muar pun kena duduk dalam kereta 4 jam. Tu duduk je 4 jam. Kalau kena angin drebar yg masuk hangin keluar api? Mintak ampun lah. Adalah lebih baik duduk dirumah ye Adam, boleh tgk kecik2.

Haha apa tu kecik2? Kecik2 adalah minions dari cerita Despicable Me. Dah tgk? Tgk la, seronok. Adam dgn Aidan mmg boleh duduk leka tgk minions tu. Tp tak kuasa la kalau satu hari 13 kali request tgk ‘kecik2’. Sampai ‘kecik2’ dah penat, so diorg kena tdo – sbb mama nak tgk channel lain pulak. Ehhh ingat senang? Kalau ‘kecik2’ dah tdo, marilah tgk Lion dgn Elephant pulak – Ice Age 3. Tak pun cerita Lion, Giraffe, Hippo dgn Zebra – Madagascar. Masih ada option lain jugak, cerita belon – Up, or Woody & BuzzLightyear.

Grrr.. Ok.. As long as Adam tak mintak tgk Avatar. Sbb mama & daddy mmg nak muntah dah tgk org warna biru.

Hari ni first day Adam sekolah lepas CNY break. Malam tadi kitorg dah tutup lampu kul 8.30.. Episod menjerit, melompat atas katil etc tanda protes tak nak tdo. Tapi berbaloilah, pagi tadi bgn pagi ceria dan hendak pergi sekolah. Liat tu biasa la. Takleh salahkan dia. I ngakuuuu dulu tokmak kena dukung masuk bilik air sbb tak nak bgn pagi.

4 days at home, was not bad at all. I am a happy mom. Sbb takde org bising2 rumah sepah atau kelaparan. You just have to deal with the messiness when you have TWO ‘kecik-kecik’ at home. Sorang pencetus idea, sorang lagi akan mengembangkan idea tersebut. Kalau sorang ideanya melompat dari kerusi, sorang lagi akan cuba utk cari kaedah lain mcm mana nak melompat lebih hebat dari tadi. Aidan is just 18month, but he acted like his abang. In fact, kalau kena marah, Adam yang menyorok belakang Aidan. Cehh

 

 
2 Comments

Posted by on February 8, 2011 in simply random

 

2 responses to “After a long holiday..

  1. aisyah

    February 8, 2011 at 11:14 am

    so cute! cant wait for Aqil to start lompat2…boleh?

     
    • t.u-ty

      February 8, 2011 at 3:26 pm

      aisyah!! hahahaha yeah right. boleh gugur jantung. it test your 100m sprint time. tgk2 bole tak sambut dia by the time dia ‘lompat’. usually head first. hahahah

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: