RSS

New addition

14 Jun

Haaa wait.. no it is not what u think, it is a new baby, yes. But this is electronic baby yeah!

🙂

Ajek belikan hadiah for birthday. My birthday was on 22nd of May, year? I am 30 this year, but I keep telling people that I am always 22. heee😛

First time ever, I did not bug him with “nnt birthday saya nak bagi apa?”. Tak malu eh? haha kalau tak ingatkan nnt dia lupa, nnt sendiri sedih😛 hahha been that done that. Anniversary pun pnah lupa, apatah lagi birthday. hahahha

Well, I did not bug him because he said, “Mama nak tak hadiah mesin jahit?”, a few days of our anniversary.

What, what?? woww~!! bestnya! pastu dia sambung.. “hadiah anniversary + birthday sekali”

Ohhh boleh sgt! Nampak tak, taktik menyentuh hati masa anniversary berjaya. Well I didn’t know that he would be deeply touched, but hey ini hadiah yg sangat hendak!! I kissed him on the cheek sbb happy sangat! hahaha seb baik tak blushed😛

Ingat2 balik, mcm I did not buy anything pun for him this year. Ada la, few small things here and there.

Thank you darling, sayang, musyuk, masyam etc.. Haha

Tadaaa!! this is 7465 Confidence which is equal to 7444 Precision in US market.

My Singer 7465 Confidence

I bloghopped that found out that this machine is used by experienced seamstress. I should sew more now. I must! Not baju kurung only, but anything. Lupa dah perasaan bangga mcm mana bila projek menjahit tu siap😦 .. The last time I sew was… Can’t remember!

From the instruction manual, I’ve managed to use the blindhem stitch (sembat susup kut bahasa melayu) to alter my husband’s pants and to kelim baju kurung. Ohh dah siap kurung sepasang, kelim seluar berpasang2, sarung bantal, more and more projects! Skirts for me and pants for kids. Will alter Adam & Aidan’s Ben10 tshirts too.

Ohh!! happy gile!🙂

 
11 Comments

Posted by on June 14, 2011 in simply random

 

11 responses to “New addition

  1. coffeeaddicts

    June 14, 2011 at 2:30 pm

    boleh sembat susup sekali??? ini sudah bagus!
    ada beberapa helai seluar yg perlu di-sembat-susup-kan huhu.
    if only u are nearby… surely will drop by at ur place to do it. hahaha. sesuka hati😛

     
    • t.u-ty

      June 21, 2011 at 9:06 am

      really!!.. saya dah berjaya menyembat-susup-kan baju kurung. awal2 leceh.. pastu senang bila dah dpt rythm

       
  2. Fathin Nazeera

    June 14, 2011 at 2:36 pm

    haha.. raya nnt x pyah tempah baju lg le.. hehe..
    dah boleh jahit sendiri🙂

     
    • t.u-ty

      June 21, 2011 at 9:07 am

      dah.. thn ni dah tak tempahh patutnya.. tp memikirkan risiko baju tak siap, maka hantar jugak. HAHAHA

       
  3. Aishah MAK

    June 15, 2011 at 8:55 am

    Wah, kalau aku nak machine ni untuk sembat susup saja, kelakar ke?
    (By the way, aku pun jenis bagitau je Enche’ Suami apa yang aku nak/perlu sebagai birthday/anniversary present. Practical katanya.)

     
    • t.u-ty

      June 21, 2011 at 9:08 am

      tak kelakar la Aishah, kau tu lagi kreatif. believe me.. nnt addicted.

       
  4. Daeng

    June 15, 2011 at 11:45 am

    bestnyer.. teringin nak belajar menjahit.. tapi mesin jahit pon takde… hehe..

     
    • t.u-ty

      June 21, 2011 at 9:09 am

      hehehe beli la.. dah beli nnt mesti ter-belajar.

       
  5. Farina

    June 17, 2011 at 2:03 pm

    Wah effort buat kad anniversary yg touching membuahkan hasil hehe🙂 bestnye pandai jahit!

     
    • t.u-ty

      June 21, 2011 at 9:10 am

      iya Farina.. skrg ni aku dah mula fikir hadiah anniversary thn ni. hahahha

       
  6. arina

    June 22, 2011 at 10:36 am

    tuty, aku nak tempah baju raya dgn hang lah. hahah!!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: