RSS

Tanah Haram 2011 & Aidan speech progress

08 Aug

Bukan aku yg pergi umrah. Mama dan ayah, tokmak pun ikut sekali. Mama balik muka cerah, tp rambut putih semakin banyak. Mama kata sbb berendam kat laut mati. haha ya mak aku berendam kat laut mati ehheheh

Dia ckp tshirt yg dia pakai 3 kali basuh garam tak kurang2.

Alhamdulillah, ada hikmah umrah yg dijadualkan pada Disember lepas tertangguh. Dek tak mendapat visa dan beberapa isu lain, mereka dapat merasai Ramadhan di sana. Alhamdulillah selamat pergi dan pulang, balik sini baru mama hilang suara. Yang lain-lain, diorg ok je.

Mama kata, dia berdoa spesifik Aidan boleh bercakap. Alhamdulillah berkat Ramadhan, berkat segala-gala keberkatan dari Allah pentadbir alam. Aidan menambah satu perkataan ke satu perkataan dari hari ke hari. Lega ya Allah. Syukur Alhamdulillah.

He surprised us when he requested ‘air’ (water) on Friday.

Saturday – Kuah (gravy), masa dia minta kuah laksa johor utk spaghettinya.

Sunday – kaya, (seri kaya – dia minta roti disapu dgn roti kaya)

Dah boleh clearly bezakan tak; tak nak (dia sebut nanak); nak; dan juga ‘dah’.

Tapi susu tetap berbunyi ‘ooooh’ hahahaha

Alhamdulillah, dah tak pecah kepala nak interpret percakapan dia. Sign language pun agak clear. Hulur tgn kalau nak mintak tanganya dicuci. Tepuk diapers kalau dah sarat dgn bahan kumuhan sambil berdiri di tepi bilik air. kalau jauh dari bilik air, dia tarik tgn tunjuk bilik air.

Ohh dia nampak mcm dah ready utk potty training, dah faham bila aku suruh kosongkan pundi kencing. Dan agak excited kalau dia berjaya!! hahahahahha habis satu bilik air aku kena siram sbb dia pusing sana sini!!

Lagi 19hari Aidan akan genap 2 thn. Nasib la dik, thn lps dgn thn ni dua2 bulan puasa. Thn lepas mama buatkan caramel flan. Thn ni? Nak try buat mille crepe. Konon!

 

 
3 Comments

Posted by on August 8, 2011 in simply random

 

3 responses to “Tanah Haram 2011 & Aidan speech progress

  1. Lady K

    August 8, 2011 at 12:52 pm

    Tahniah Aidan!

     
  2. Aishah MAK

    August 11, 2011 at 12:00 pm

    Yay for Aidan!

     
  3. Farina

    August 26, 2011 at 7:45 am

    Good progress aidan…and happy advanced birthday🙂

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: