RSS

Hi office baru!

05 Oct

Saya ada office baru, one big office kat rumah. Suami saya buatkan utk saya dan saya rasa sangat terharu. Terima kasih Ajek🙂 Adalah rasa weird nak panggil nama Ajek skrg sbb lepas dapat Adam je, terus panggil dia daddy. heee

Work in progress

Lepas duduk 5 tahun, dapat jugak akhirnya membuat sesuatu kat dapur ni. Thanks again to my husband to make it happen. Yeah ini adalah hadiah anniversary katanya, cmpur hadiah birthday tahun depan. Gitu? Boleh laa.. Hadiah saya kena tinggal tiap2 minggu jaga anak sendiri tu mcm mana? Hahaha

Top cabinet installed

Keadaan rumah skrg sgt messy.. Kalau budak2 balik rumah ptg2, aku terus bawak naik bilik atas, lebih selesa dan yg penting SELAMAT. bukan la maksudnya ada paku bersepah, tp aku rasa rumah bhgn belakang adalah bersepah takut ada apa-apa jatuh.

Skrg dapur pun belum siap sepenuhnya, tunggu Jumaat ni siap. Tadi contractor datang betulkan apa-apa yg patut. Ruang utk simpan oven (iye aku tak dapat built in oven sbb Ajek kata oven dah ada T___T) sempit, clearance sikit sgt. RUpanya salah information antara designer & carpenter. Patutnya internal dimension 24inci, tp carpenter buat 24inci termasuk dgn frame. Tak tidur malam tadi memikirkan mcm mana.

So tadi abg kontraktor tu bg idea, buat pintu buka ke atas. Ahah.. aku mintak kos ganti rugi sbb oven sempit (walaupun boleh masuk tp leceh sikit).. Aku tak nak tambah duit & aku tak nak pintu kayu. It would be aluminium framed glass door!

Sukati la korang nak tolak2 ke siapa salah tu. And guess what, I’ll get the glass door! *wink*

Budak ID tu mintak maaf berkali2. Aku kata takpe, asalkan ada solution. Hehhe.. lagipun mmg aku belum bayar habis. Takut aku potong baki kut.. hahahha

Ok waitt for Friday. Cant wait to cook again! Bosan gile sbnrnya makan kat kedai. Sink & hob belum install, kalau nak makan pun leceh kat rumah sbb kena basuh kat bilik air. haihhhh sinki keciikkk.. Alasan la sangat kan. Sbnrnya aku suka sgt takyah masak. heheh

 
2 Comments

Posted by on October 5, 2011 in simply random

 

2 responses to “Hi office baru!

  1. Aishah MAK

    October 9, 2011 at 3:17 pm

    Nice!

     
  2. Farina

    October 28, 2011 at 3:52 pm

    Bestnye…nak satu gak! Alasan bertahun x msk, dapur x best haha…

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: