RSS

Update? ya. Seperti tidak percaya

23 Mar

Tak terperanjat pun kalau aku sendiri tak baca blog sendiri, mcm mana org lain nak visit this page.

Hi!! Aku menyapa diri sendiri sbb jap lagi I’m the only one who will read this entry. Hahahha..

 

Ok now, what should I write? The kids grew up so fast. Adam can read now. Slowly.. but yes, he could read. Dgn berbekalkan mata yg buntang, baru dia boleh baca. Adam has a verrrry short attention span. VERY! One minute he reads “cuba baca”, the next second he already checking what Aidan is doing.

Daddy mmg tak boleh ajar Adam. Nanti last2 Adam tak buat apa2 sbb nangis kena marah. Well, sabar mama pun makin nipis lagi2 kalau homework ada nak kena buat. tapi nak buat camne, sabar je lah. Kan? Kalau tak sabar, sedas kena cubit. Kalau kena musim hormon bertukar, 3 das.

Aidan dah officially diaper-free! Eh iye ke? We still put on his diaper when he sleeps. Takut terlepas. And of course kalau naik kereta/outing. Dia ni kejap2 nak cing.. I dont exactly train him. He did it himself. Alhamdulillah.

On the first day when I told him, “adik dah besar”.. Suh dia pi toilet kalau nak cing. Yes, betul dia pi toilet.. tapi tak panggil mama. dia terus lepas tak buka seluar T___T.. Pastu baru panggil.

Petang sikit, dia masuk toilet, lepaskan jugak tak buka pants tapi panggil abang! hahaha iyaaa.. Adam yg ‘tolong uruskan adik’. Dia basuhkan Aidan.. err basuhkan seluar Aidan (yg masih berseluar) hahhaha.. Pastu diorg dgn bangga tunjuk kat daddy, “daddy, adik cing!”.. Oh yeahhhh air menitis2 sepanjang perjalanan.

Lepas tu baru aku ckp, “Pandai adik gi toilet.. Tapi kena buka seluar dulu!”..

Ok, mama salah. SOP tak betul. Missing 1 step T___T. Kalau audit, Aidan tak salah at all! hahahhaha

Aidan pandai sgt cakap skrg. Kejap je dia catch up. padahal baru je pandai ckp few months ago. Now, tiap2 malam dgr diorg berborak atas katil. Aku dgrkan je. Seronok dgr diorg cerita. kalau ada isu hangat, aku join la borak. Kalau tak, biar je.

Kul 10 aku akan interrupt. Time’s up boys. Esok sekolah.

“ahh mama ni tak cool langsung”, they’ll say this when they’re 15.And that would be another 10 years. Whatt??!! Kejapnya. i left my school 10++ years ago. Ok.. 13. hahaha

I should find Ajek’s scanned IC. Esok nak register sekolah Adam la. Nanti delay2 melepas pulak bulan Mac. Adam is going to primary school in 2014. he’s a big boy now. he could take care of Aidan. Seriously tak tipu.

Aidan pulak mmg high respect kat abang dia. Ada masa laa kan. Ada masa lain, ada je nak cari gaduh.

Adik beradik.. memang mcm tu kan?🙂

“Mama.. tgk adik, adik buat Adam”.. “Mama, tgk abang.. Abang buat Adik”

And I’d respond, “mama tak nak tgk sape2 lah”

ok.. mama tak mmg cool.

 

 
1 Comment

Posted by on March 23, 2012 in simply random

 

One response to “Update? ya. Seperti tidak percaya

  1. shera

    March 25, 2012 at 2:13 pm

    adam nak masuk sekolah rendah in 2014? ok, dats fast.

    upload laa gmabrrrr🙂

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: