RSS

Cak! *kelip-kelip mata*

25 Sep

knock knock *lap habuk jap*

hoookay. The last post was on 1st July. Not bad. Takde la setahun. Baru berapa bulan kan? hahaha

Utk 2-3 bulan lepas ni banyak jugak cerita, kalau selalu update post, ada jugak kut dpt 5-6 post/month. *peace* tapi dah tak rajin dah. mcm ni la senang cakap, bila dah jarang membaca makan jarang menulis maka nak berkata-kata panjang memang bukan satu langkah bijak. Tgk je la skrg ni dah panjang dah tulis tapi masih belum masuk apa-apa topik.

Mari kita mulakan:

1) Ramadhan 2012

Bulan puasa tahun ni pada mulanya dimulakan dgn semangat memasak yg membara. Hampir hari-hari masak for buka puasa, kalau ada lauk lebih jadi sahurlah. Kalau tak, mmg kena masak baru or kitorg settle dgn roti/nasi goreng. Lega thn ni Aizec tak cerewet sangat. Enam tahun kawin, aku masih tak berjaya bangun setiap pagi sahur. hahahahaha dah nak buat cemane.. tdo tetaplah kayu. Sbb tu ada anak yg cukup tinggi daya juang minta susu pukul 4 pagi. Mama x bangun tetiba ada tangan tepek atas muka. Oh Aidan!

Lepas 2 minggu, dah slow.. very slow. Penatnya tak payah ckplah. mmg tidur je kerja.

2) Syawal 2012

Bercakap secara terus terang, I did not enjoy my raya this year. Exhausted & fatigue & all-time-queasy semua ada. I got to excuse myself from any raya activities because it’s too exhausting. Cuaca panas lagi. Pheww~ Sian the kids. But Adam happily followed Atuk. Kumpul duit raya sendiri🙂 Aidan mcm biasa duduk bwh ketiak je lah.

3) The big news.

Rentetan kadar kepenatan yang melampaui batas semasa bulan Ramadhan dan Syawal adalah disebabkan ini.

🙂

Syukur alhamdulillah. We are expecting for no 3. Skrg dah masuk wk 12 tapi tak pergi-pergi lagi nak buat checkup. Kali ni mmg full swing punya morning sickness. Why la.. bukan morning je, dkt sepanjang hari. Prev pregnancies mmg la ada loya & pening, tapi kali ni.. sighhh~!!

and it caused ppl around me thought i was just plainly lazy. Nak mkn pun tak lalu, mana nak dpt tenaga. Sbb bila mkn pun, kluar je. Toilet is my new best friend. Hi!

Dan cuba menggagahkan diri bila org dtg beraya or pegi beraya or balik rumah family. cuba je la gagah. dalam kereta krohh krohhh.. balik rumah naik katil, krohh krohhh. Rumah terbalik pun tak tau. hahaha

Usually I would just say yes to shopping. hahaha Aizec offer baikkk utk shopping. Malangnya, aku sambut dgn hambar skali. Pegi pun beli baju budak2. Baju aku, pandang je.. Aizec adalah selamat, selamat seselamatnya!
Dont worry honey, I have  your credit card.😉

The sickness episode has come to the end. Well it does not totally gone, I still find my katil is so precious, but I can eat, I can drive, I can lipat baju etc. Ahah!

So when is next update?

Harapnya update akan datang bukannya semasa kelahiran bayi.

Akan cerita lagi tentang Adam & Aidan. Dua kanak-kanak yang sangat menghiburkan hati dengan jawapan-jawapan yang tak diduga.

 
2 Comments

Posted by on September 25, 2012 in simply random

 

2 responses to “Cak! *kelip-kelip mata*

  1. CY

    September 25, 2012 at 4:59 pm

    yay. saja tinggal jejak

     
  2. Tuty Jek

    September 26, 2012 at 10:44 am

    yay.. ada org komen! haha

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: